Hybride werken bespaart!

dinsdag 18 oktober 2022

Hybride werken is een van de ICT-trends die zich verder blijft ontwikkelen. Zeker nu de olie- en gasprijzen door het dak gaan. Ook op duurzaamheidsgebied kan het flink bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Het was al duidelijk dat hybride werken de ‘best of both worlds combineert’: de flexibiliteit van op afstand werken, en de sociale interactie bij de koffiemachine.’ Zelfs de enthousiaste kantoortijger ziet voordelen van thuiswerken, als het gaat om efficiënt en ongestoord uitwerken van stukken bijvoorbeeld. Daarentegen is het wel fijn om een face-to-face meeting met klanten te hebben of een brainstorm met je team.

Duurzaam hybride werken

Een ander punt is verduurzaming. De Rijksoverheid heeft laten onderzoeken dat hybride werken kan leiden tot een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Zelfs als het hogere verbruik thuis daarbij wordt meegerekend, zo hebben externe onderzoekers vastgesteld. Zij berekenden dat 14% van de CO2-uitstoot door woon-werkverkeer komt en 64% door gebouwen. Als je door hybride werken het woon-werkverkeer kunt verminderen en de gebouwen kleiner kunt maken, scheelt dat dus aanzienlijk. Bij de Rijksoverheid kwam dat op zo’n 270 kiloton minder CO2-uitstoot per jaar. Bij de Rijksoverheid werkt 1,25% van de Nederlandse beroepsbevolking, dus reken uit je winst, als meer bedrijven dit zouden doen.  

Telewerkexperiment

Door de coronapandemie ontstond er door het thuiswerken een groot telewerkexperiment. Veel werkgevers hebben hierdoor ontdekt dat er wat betreft thuiswerken veel meer mogelijk is dan ze ooit dachten. En met de juiste vergaderoplossingen is zelfs een team-meeting online goed mogelijk. Dit is zeker als bedrijven veel vestigingen hebben, of internationaal werken, een enorme besparing op brandstof en dus ook op kosten en milieuschade.

Vergaderoplossingen

Ook ITS merkt steeds meer aanvragen voor innovatieve vergaderoplossingen. ITS AV-solutions denkt hierin graag met u mee. Wij hebben plug and play oplossingen om op de toekomst te zijn voorbereid. Met de oplossingen van ITS AV-solutions kunt u professioneel vergaderen op kantoor en op afstand. Perfect geluid en helder beeld met onder meer onze Small Conference Room van Logitech Meetup in combinatie met een FHD Display van 43". De Small Conference Room is geschikt voor maximaal zes personen.

Conference room middelgroot

ITS AV-solutions heeft ook oplossingen voor middelgrote vergaderruimtes. Denk bijvoorbeeld aan Logitech Tap Room Solution voor Teams. U beschikt hiermee over een compleet videoconferencingsysteem, waarmee op afstand vergaderen eenvoudiger wordt dan ooit. Dit pakket bestaat uit een Logitech Tap controller, een Logitech Rally videoconferencing camera en een mini-pc met Microsoft Teams software. Hieraan zijn extra mogelijkheden zoals gespreksbeheer en het direct delen van content toe te voegen. 

De specialisten van ITS vertellen u graag meer. Neem contact op om uw wensen te bespreken!