Sociaal-maatschappelijk ondernemer

Bij ITS doen we graag zaken op een verantwoorde manier

Bij ITS doen we graag zaken op een verantwoorde manier. Dat wij in milieuvriendelijke auto’s rijden, ledverlichting gebruiken en afval zorgvuldig scheiden, is voor ons vanzelfsprekend.

Wij denken graag met u mee over manieren om energie te besparen en zoeken voor u naar energiezuinige ICT-apparatuur. Komen wij computers, schermen en andere apparatuur bij u leveren, dan voeren wij het verpakkingsmateriaal en oude apparaten natuurlijk voor u af. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons vanzelfsprekend.

Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid ook door sponsoring van:

Maxim Nyansa

Wij doneren oude, maar nog bruikbare computers en aanverwante apparatuur aan Maxim Nyansa. Deze stichting brengt de apparaten naar Ghana. Daar worden ze gebruikt om kansarme jongeren op te leiden voor een baan in de ICT en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Voordat wij de oude computers doneren, zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat alle data permanent worden gewist.

Een citaat uit de nieuwsbrief van Maxim Nyansa: ‘We want to give a special thank you to ITS. They have donated over 200 desktops and computers in the last month alone and have even set up a stand for Maxim Nyansa in their reception area. Showing all their visitors that old computers don’t need to be thrown away or destroyed.’

Volleybalvereniging Inter Rijswijk

ITS vindt sport en bewegen belangrijk. Daarom ondersteunen wij Inter Rijswijk, dé volleybalvereniging van de regio Haaglanden; gevestigd in Rijswijk (ZH). Met circa 400 actieve leden maakt zij deel uit van de regio West van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Inter Rijswijk biedt zowel breedtesport als topsport aan. Breedtesport, omdat we iedereen de mogelijkheid bieden te sporten. Topsport, omdat we in de eredivisie en eerste divisie uitkomen. Ook faciliteren wij mensen met een lichamelijke handicap of sporters die terugkomen van een blessure met zitvolleybal.

Ondersteuning van het initiatief Stop pesten

Ons zusterbedrijf ITS, ICT voor scholen ondersteunt het onderwijs. Daarom steunt ITS het initiatief ‘Stop pesten’. De Stichting ‘Stop Pesten Nu’ zet zich in om pesten te stoppen. Hierbij richten zij zich vooral op voorlichting en preventie van pesten en cyberpesten. Dit verzorgen zij op scholen, sportclubs, op het werk en in bejaardentehuizen. Pestgedrag stoppen, begint bij jezelf. Wat doe jij? Wat doe ik? Maak het verschil!

Hulphondenschool De CLICK

De CliCK hulphonden biedt een trainingsprogramma op maat aan voor mensen die een beperking hebben. Een CliCK hulphond biedt ondersteuning bij activiteiten die teveel pijn, moeite of energie kosten. In de thuissituatie bieden wij een trainingsprogramma op maat; kwaliteit staat bij CliCK hoog in het vaandel. Deze manier van opleiden heeft dan ook veel voordelen. CliCK werkt via reguliere vergoedingen en financiering vanuit een speciaal daarvoor bestemd 'potje' van de stichting: de CliCk tussen mens en hulphond. ITS draagt daar graag aan bij.

FIRST LEGO League

FIRST LEGO League Jr. is een leuk STEM-programma (Science, Technology, Engineering, Math) voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De partners van deze league willen door samen te werken écht een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van techniek en wetenschap bij kinderen en jongeren. En dàt is precies ook de missie van ITS en de partners die in Stichting Techniekpromotie zijn verenigd.