Hoe maak je van hybride werken een succes

vrijdag 13 januari 2023

De digitale ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Wie echter dacht dat plaatsonafhankelijk werken voorbij is, heeft het mis. ITS merkt ook dat we te maken hebben met een nieuwe werkelijkheid: het hybride werken.

Softwareoplossingen, zoals Teams en Zoom, vergaderapparatuur zoals camera’s en videbars, en laptops: ze gaan nog net niet als warme broodjes over de toonbank, maar de levertijden zijn wel lastig. En dat blijft ook wel, omdat veel mensen het hybride werken eigenlijk wel prettig vinden. Een uitgebreid rapport schrijven kan ook thuis, maar voor overleg met collega’s of inspiratie van elkaar bent u liever op kantoor. Kortom, de inrichting en de technische oplossingen op het hybride kantoor moeten daarop zijn ingericht. ITS kan u daar uitstekend bij helpen. In dit artikel geven wij inspiratie om van hybride werken een succes te maken.

Werk met veilige ICT

De twee werelden van AV en IT raken meer en meer met elkaar verweven omdat audiovisuele systemen steeds vaker deel uitmaken van het netwerk. De kracht van ITS is dat wij van beide de kennis in huis hebben (zie ook het artikel op onze website: The best of both worlds). Niet alleen uw pc’s moeten goed afgeschermd zijn, een hacker kan ook via een audiovisueel apparaat binnenkomen. ITS is ISO 27001 gecertificeerd, waarbij 27001 een ISO-standaard is voor informatiebeveiliging.Wij toetsen alle oplossingen van ITS AV-solutions aan audiovisuele kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én veiligheid. Daar kunt u van op aan!

Zorg voor AV-oplossingen die werken

Een hybride kantoor is veel breder geworden dan kamers met bureaus. Voor elke activiteit die je uitvoert op het werk moet er een geschikte plek zijn. Met een mooi woord activiteiten-gerelateerd werken. Dit vraagt om een inrichting die daarop aansluit. Een werkomgeving met technische oplossingen die ontmoeten goed faciliteren, of dit nu fysiek of digitaal is. Denk aan vergaderoplossingen met een hoge kwaliteit camera die alles tot in de kleinste details perfect in beeld brengt. ITS heeft oplossingen die de kracht van AI inzetten en camera’s gebruiken met een 120° lens. Of zelfs Speaker Tracking, waarmee de camera zich automatisch richt op de persoon die aan het woord is. Of denk aan plafondmicrofoons met acht ingebouwde microfoons voor 360-graden spraakopname. Het levert uitstekende spraakkwaliteit met hoogwaardige ruisonderdrukking. En vergeet niet een goede, stabiele en veilige internetverbinding en goed zittende headsets. 

Investeer daarbij ook in adoptietrajecten, zodat werknemers weten hoe de techniek werkt. Wij bieden diverse (knoppen)trainingen om mensen wegwijs te maken. Denk daarbij eens na over de inrichting van uw kantoor. Een loungeruimte is geschikt om te ontmoeten en te verbinden. Voor het werken in teams zijn werk- of huddleruimtes geschikt voor bijvoorbeeld vier of zes personen. Er kan met minimale geluidsoverdracht, maar wel met behoud van transparantie, in teamverband gewerkt worden. Denk ook aan flex- en stilteplekken. Op stilteplekken kan men telefoneren, video-calls houden en geconcentreerd werken. Wij werken ook samen met geselecteerde partners om, indien gewenst, techniek en inrichting optimaal af te stemmen. 

Gebruik uw ruimtes efficiënt

Werkplekken of vergaderruimtes zijn efficiënt en transparant in te zetten met de roombookingsystemen die ITS biedt. Vele klanten gingen u al voor. En behalve een betere planning, spelen deze systemen ook flexibel in op de actualiteit. Gaat een vergadering niet door, dan geeft het scherm bij de ingang na een ingestelde tijd de ruimte weer vrij. Handig toch? En de roombooking systemen zijn ook in te zetten voor uw narrowcasting, dus om boodschappen onder medewerkers of gasten op een dynamische en directe manier te verspreiden. Rapportages vanuit het systeem geven u ook inzicht in het gebruik van het gebouw, én dus waar mogelijke verbeteringen zitten. Of zet SpotYou in: wie is er aanwezig of verlaat uw bedrijf? SpotYou weet het! SpotYou is hét digitale aanwezigheidsbord en vervangt het traditionele aanwezigheidsbord. Verkrijgbaar bij ITS AV-solutions! De SpotYou-oplossing is ook zeer geschikt voor meerdere panden of vestigingen. Lees hierover ook het artikel dat verscheen op onze website (prijspeil 2020).

Bovenstaande middelen zijn slechts een greep uit de mogelijkheden om techniek in te zetten voor uw hybride kantoor van de toekomst. Denk ook aan onze smartboards, whiteboards en digitale flipovers. Zij maken van het delen van informatie een efficiënte samenwerking. Dit werkt tijd- en kostenbesparend. En, u weet als geen ander, tijd is geld!

Laat techniek ook uw werkgeluk ondersteunen! Neem contact op met ITS!